2010-12-29

Onsdag 29/12

En stilla undran; vad i himmelens frid gjorde jag av all min lediga tid innan jag började åka kollektivt till jobb?

Det tar mig ca 3 tim/dag att ta mig till och från mitt arbete - och tilläggas ska, att jag bor en mil från arbetet och bor i rikets tredje stad.

Hade jag inte varit så rädd att köra bil när det är permafrost skulle jag aldrig i livet utsätta mig för att åka kollektivt. Stackars arma busschaufförer som måste köra omkring i de lik till bussar som (i bästa fall) rullar runt på Malmös gator nuförtiden.

Må den (de) av Malmös kommunalpolitiker som sett till att vi hamnat i den här röran:

1. drabbas av racerbajs

2. själv vara tvungna att en hel vinter behöva åka kollektivt och stå och vänta 45-60 min vid en blåsig hållplats i 10-gradig kyla, på en buss som inte kommer, och när den sen väl kommer, är så kall att snön på skorna inte smälter tills de ska gå av igen.

Så - färdiggnällt för den här gången :o)

3 kommentarer:

Londongirl sa...

Heja, heja ett inlägg till!!! :-))

Jag tycker synd om alla (inklusive dig alltså) som måste åka kollektivt nu. Det funkar ju inte så bra någonstans med bussar och tåg.
Det som funkar bäst här och det är jag glad för är tunnelbanan.

Men att stå som du skriver och vänta på en hållplats i kyla och blåst....nej stackars dig! Vet ju att du inte gillar det där med snö så mycket....inte som jag i alla fall.
Kanske borde lägga in en varm sommarbild på min blogg till dig istället för alla vinterbilder? :-)

Lena sa...

Lite igenkänning här; åkte kollektivt i fyra veckor innan jul; kallt var det både ute och inne och vänta fick vi, men inte så illa som det uppenbarligen varit och är(?) i Malmö. Jag är otroligt glad att bilarna fungerar (ta i trä) nu. Det värsta med att åka kollektivt för mig är stressen, att passa en tid. Om jag missar en buss så går nästa i bästa fall om en timma.
Visst är vintern ovanligt kall och snöig, men tre timmar för att ta sig till och från jobbet är mycket.

KUL att du är tillbaka!

Mildamakter sa...

londongirl:ja en sommarbild hade inte varit helt fel.
Vinter och snö är fint, men rackarns opraktiskt, det bara är så!

Lena: ja det är ett meck att anlita kollektivtrafik, det är det,och det värsta är nog, att folk tröttnar på att alltid komma försent, så man tar bilen istället.
Tacka vet jag våren och sommaren, det är årstider som passar mig :o)