2006-01-29
Brödbak
Jag fick ett brödrecept av Popsan, http://popsan.blogspot.com/ och det lät så gott så jag var tvungen att baka det.
Tack Popsan för att du så generöst delade med dig av receptet! :o)
Det är fullt med rejäla mjölsorter och linfrö, precis ett sånt bröd som vi tycker om.
Jag kan inte förstå varför jag bakar bröd så sällan, det är ju enkelt att göra, sköter sig själv i ugnen och det doftar alldeles underbart i hela lägenheten...sen tycker jag om att ha koll på vad som finns i brödet, jag tycker att det är lite skumt med bröd som har en veckas hållbarhet (eller mer), hur mycket kemikalier är det inte i det då egentligen, och hur nyttigt är det att stoppa i sig alla dessa kemikalier hela livet?
Jag är väl medveten om att vissa fullkornsbröd odyl har lång hållbarhet utan kemikalier, men det är inte dessa bröd jag menar utan alla de andra som ligger i bröddisken och säljs för dyra pengar, nej, det får bli ändring på det här i den här familjen.
Jag har egentligen ingen ursäkt för att INTE baka bröd, jag har världens bästa hushållsmaskin så jag kan inte smita undan med att jag inte kan knåda degen, det tar inte så hiskeligt lång tid att dratta ner lite mjöl, vätska och jäst i degbunken och sen sköter maskinen det jobbiga knådandet och ugnen tar hand om bakningen.
Varför i hela friden har jag inte gjort detta tidigare?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Åh vad mumsigt det såg ut!
Skickar du lite till mig :)
mocca: så gärna så...ett bröd är på väg norrut ;o)
bambi: vi får helt enkelt påminna varandra om att det är dags att sätta en deg lite då och då...
Varje gång jag bakar bröd eller fralle bullar säger jag lika dant.. Varför gör man inte detta oftare...
Både godare och billigare..
Skicka en kommentar