Klart att jag vill, jag anser att recept är som leenden, gjorda för att dela med sig av och de blir bara bättre ju fler som delar det, och sillrecept kan man ju aldrig få för många av.
Jag kommer inte ihåg var jag fick receptet ifrån från allra första början, det är lika bra att erkänna med en gång, men så här lyder receptet i alla fall:
Löjromsgravad sill
600 gr sillfiléer
Ättikslag:
½ dl ättika 24%
1 liter vatten
2 msk salt
Sås:
1 ½ dl majonnäs
1 ½ dl creme fraiche
1 msk senap
2 - 3 pressade vitlöksklyftor
1 dl finhackad dill
75 gr löjrom, stenbitsrom, eller ishavsrom
Garnering:
Gurkskivor
Löjrom
Dill
1. Rör samman ingredienserna till lagen.
2. Dra skinnet av sillfiléerna. Lägg dem i lagen och ställ den kallt till nästa dag.
3. Rör samman ingredienserna till såsen, men spara lite löjrom till garneringen.
4. Tag upp filéerna och låt dem rinna av väl. Vänd ner i såsen och ställ det kallt ett dygn.
5. Garnera med löjrom, gurkskivor och dill.
4 kommentarer:
Den ska vi prova!
Det receptet låter smaskens och ska absolut provas:) Tack vännen.
KRAM
Himmel och plättar så gott det låter!!! Jag älskar löjrom och det här ska garanterat provas! TACK för den!!! :-)
hedgren: gör det, det är gott! ;o)
lallis: så lite så...hoppas att du kommer att gilla det
lg: Jag är också pinsamt förtjust i löjrom, och gör den här sillen varje jul och påsk...och midsommar med när jag tänker efter ;o)
Skicka en kommentar