Nu har jag provat ett av recepten i Rosendals Trädgårdscaféboken, och det ser ut att ha gått bra. Det luktar jättegott i alla fall, och det är ju en bra början. Jag blev lite nervös, när jag insåg att smeten skulle hällas i en form som rymmer 2 liter och det var jag ingalunda säker på att vi hade, men längst inne i skåpet stod en monsterform som aldrig har använts, och se DEN rymde 2 liter. Den var stor nog för fotbad verkade det som, men smeten fick plats och när kakan var klar, så visade det sig att den inte alls var för stor.
Återigen blev jag irriterad när jag letade igenom alla våra formar. Tänk så mycket enklare livet hade blivit för oss som bakar, om det klart och tydligt hade stått på formarna att den rymmer x antal liter och är x cm i omkrets. Då hade man (dvs jag) sluppit stå med ett måttband och mätt omkretsen eller med ett litermått stått och hällt vatten i formen för att bli klok på hur mycket formen rymde. I-landsproblem?? javisst, men varje gång jag ska göra något nytt recept så dyker den här tanken upp i skallen på mig. Om man kunde skicka folk till månen på 60-talet så är det väl inte hela världen att märka formarna med detta...eller?
4 kommentarer:
Håller med! Det räcker väl att en människa mäter formen på fabriken och sen skriver dit det på nåt sätt...
Kan man tycka!
hedgren: kan man ju...absolut! ;O)
Jag har flera formar där det står hur mycket de innehåller men inte omkretsen förstås.
Vad var det för recept du provade? Ser fint ut i alla fall där det ligger i formen.
Det är sockerkaksreceptet i Rosendals Trädgårdscafé-boken. En ljuvlig bok helt enkelt!
Skicka en kommentar